Arbeidsrecht advocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 010 - 798 05 79
Home > Sociaal plan ontslag
sociaal plan ontslag Rotterdam

Sociaal plan ontslag in Rotterdam

Wat is een sociaal plan ontslag?

Een sociaal plan is er om voorzieningen te treffen voor alle werknemers van wie de functie vervalt door reorganisatie. Zowel voor werknemers die van functie wisselen, als voor mensen die worden ontslagen. Bij een sociaal plan ontslag wordt er met behulp van afspiegeling bepaald wie er blijven en wie er moeten gaan. Deze regeling zorgt ervoor dat de leeftijdssamenstelling van voor en na de reorganisatie hetzelfde blijft. Wanneer u zeker wilt weten of alles juridisch juist verloopt, kunt u het beste een expert inschakelen op het gebied van het opstellen van een sociaal plan ontslag. In Rotterdam of omgeving kunt u onze advocaten inschakelen. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van het opstellen van een sociaal plan bij ontslag en kunnen u dan ook uitstekend van dienst zijn.

Afspiegeling

Wanneer er sprake is van afspiegeling bepaalt de werkgever welke functie overtollig is. Vervolgens wordt er gekeken hoeveel werknemers er in deze functie werkzaam zijn en worden deze mensen opgesplitst in leeftijdscategorieën. Er wordt bepaald hoeveel werknemers er per functiegroep en per leeftijdscategorie moeten inkrimpen. Tot slot wordt er vastgesteld welke werknemer er moet vertrekken, dit is degene die het laatst in dienst is gekomen. Er zijn twee uitzonderingen op deze procedure. Daar is sprake van als de werknemer moeilijk misbaar is of als de werknemer een zwakke arbeidsmarktpositie heeft.

Heeft u vragen over het sociaal plan? Of wilt u meer informatie? Neem dan direct contact op met ons kantoor in Rotterdam voor een afspraak.

Menu