Arbeidsrecht advocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 010 - 798 05 79
Home > Ontslagprocedure
ontslagprocedure Rotterdam

Ontslagprocedure starten in Rotterdam?

Verschillende soorten ontslagprocedures

Er zijn verschillende soort ontslagprocedures waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Hieronder sommen we ze voor u op:

Wederzijds goedvinden

Zo is er de mogelijkheid om het arbeidscontract te ontbinden met wederzijds goedvinden. Dit is vaak de prettigste manier. U komt er samen met de werknemer uit en bent het beiden eens met de gemaakte afspraken.

Ontslagvergunning UWV

Daarnaast is het mogelijk om als werkgever een ontslagvergunning aan te vragen via UWV. Dit kan voor ontslag door langdurige arbeidsongeschiktheid of wegens bedrijfseconomisch ontslag. Wanneer de aanvraag aan de vereiste criteria voldoet en de werknemer geen bezwaar heeft ingediend, krijgt u een ontslagvergunning en kunt verder gaan met de ontslagprocedure.

Ontslagprocedure kantonrechter

Tot slot is een mogelijke ontslagprocedure bij de kantonrechter. U kunt als werkgever de kantonrechter verzoeken de arbeidsovereenkomst te ontbinden. U moet hiervoor wel geldige redenen aandragen, zoals een verstoorde werkrelatie of dat de werknemer niet goed (meer) functioneert. Na een schriftelijk indienen en mondeling verdedigen van deze redenen komt de rechter tot een besluit. Dit besluit is definitief en u kunt niet in hoger beroep gaan.

Collectief ontslag? Lees hier verder als u wilt weten wat de regels zijn voor collectief ontslag.

Schakel direct juridische hulp in

Wanneer u een ontslagprocedure in gang wilt zetten is het vaak verstandig om juridische hulp in te schakelen. Onze advocaten te Rotterdam zijn gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht en onze advocaten kunnen u dan ook uitstekend bijstaan. Maak direct een afspraak op ons kantoor in Rotterdam.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Menu