Arbeidsrecht advocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 010 - 798 05 79
Home > Collectief ontslag sociaal plan
collectief ontslag sociaal plan Rotterdam

Collectief ontslag sociaal plan

Collectief ontslag?

Hoewel het opstellen van een sociaal plan niet wettelijk verplicht is bij een collectief ontslag, wordt dit in veel gevallen wel gedaan. Dat komt mede doordat dit in vele cao’s wel verplicht is gesteld. In het sociaal plan collectief ontslag worden collectieve regelingen opgenomen. U kunt als werkgever zelf een sociaal plan opstellen, eventueel in samenwerking met de ondernemingsraad. Dit wordt een eenzijdig sociaal plan collectief ontslag genoemd. Een rechter kan hier eenvoudig van afwijken. Het komt vaker voor dat een werkgever een sociaal plan opstelt in samenwerking met de vakbond. Een rechter zal niet snel afwijken van een sociaal plan dat samen met de vakbond is opgesteld.

De inhoud van een sociaal plan

In een sociaal plan worden verschillende zaken opgenomen. Enkele zaken die in een collectief ontslag sociaal plan worden opgenomen zijn:

  • De volgorde van ontslag, wie er vertrekken en wie er blijven
  • De herplaatsing van boventallige werknemers
  • Eventuele afvloeiingsregelingen
  • Eventuele voortzetting van pensioenopbouw na ontslag

Om te zorgen dat alles juridisch gezien in orde is, kunt u het beste een expert in arbeidsrecht inschakelen. In Rotterdam en omgeving zijn onze advocaten u graag van dienst. Heeft u vragen over het opstellen van een sociaal plan bij collectief ontslag? Of wilt u meer informatie? Neem dan direct contact met ons op, of maak een afspraak op ons kantoor in Rotterdam.

Menu