Arbeidsrecht advocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 010 - 798 05 79
Home > Collectief ontslag regels
collectief ontslag regels Rotterdam

Collectief ontslag regels

Collectief ontslag regels

Er is sprake van collectief ontslag als er in verband met bedrijfseconomische redenen binnen drie maanden 20 mensen of meer moeten worden ontslagen. Als werkgever moet u zich in dit geval houden aan de Wet melding collectief ontslag (Wmco). De collectief ontslag regels houden in dat u bij UWV en bij vakbonden waar werknemers van u lid van zijn, meldt dat u werknemers collectief gaat ontslaan. Daarnaast moet u de vakbonden en de ondernemingsraad raadplegen. Het is belangrijk dat u zich aan de collectief ontslag regels houdt, aangezien het kan zijn dat het ontslag teruggedraaid wordt, als achteraf blijkt dat u zich niet aan de Wmco heeft gehouden. Schakel daarom altijd direct een expert in die u op juridisch gebied kan bijstaan. In Rotterdam en omgeving staan wij voor u klaar.

Afspiegelingsbeginsel

Bij een collectief ontslag moet het afspiegelingsbeginsel worden toegepast. Hierbij worden werknemers met vergelijkbare functies ingedeeld in leeftijdsgroepen. Bij iedere groep wordt er gekeken wie er als laatste is aangenomen. Deze werknemers worden namelijk als eerste ontslagen. In de leeftijdsgroep van 55 jaar en ouder worden de mensen met een AOW-uitkering wel eerder ontslagen dan de andere werknemers in deze groep, ongeacht wanneer deze in dienst zijn gekomen.

Onze advocaat in Rotterdam kan u alles vertellen over de collectief ontslag regels en deze direct toepassen op uw situatie. Maak direct een afspraak via 010 - 798 05 79.

Menu